Poslouchat country znamená žít country . . .

Dvě čerstvé reportáže z akcí minulých dnů

05.07.2012 11:04

 

Nebývá to zvykem, aby se reportáže objevovaly tak rychle, ale zřejmě si pořadatelé konečně uvědomují sílu zpětné vazby.

Znáte to - čtete pozvánku na akci, zvažujete zda-li ano nebo ne, pak se rozhodnete že ne a pak v rychlém sledu čtete reportáž a vidíte fotky. A čtete, že bylo dobře. Málokdy se píše, že nebylo. A když je reportáž dobře naspaná a fotky či videa vypovídající a hlavně ne až za dva měsíce, pak je dopad největší.

V tu chvíli litujete, že jste se nerozhodli pro ano, a tato zkušenost Vám v hlavě zůstane. A jakmile na pozvánku narazíte později – za půl roku, rok, vyskočí Vám z podvědomí a ovlivňuje Vaše rozhodnutí. Nic to ještě neznamená, ale dříve a nebo později to výsledek přinese.Tak nějak to funguje a kdo tuto vazbu podceňuje, škodí sám sobě.

Proto stále tvrdím, dobrá propagace je třeba, nejlépe přehledné domovské stránky, kde se dočtete vše podstatné, videa a fotečky z předchozích ročníků, mapa se zakreslenými orientačními body, pravdivé info kolem kapel a doplněno o jejich profily, přesný časový rozpis a především slibované je třeba i dodržet. Vše musí být přehledné a nezanořené do nitra webu. Na hledání a složité orientování se v informacích nemá dneska nikdo čas.

Vím o čem mluvím, těch festivalů a rozhodnutí jsem za ta léta udělal stovky a vždy s povděkem blahořečím ty pořadatele, kteří umí místo konání představit a přiblížit lépe než větou – areál se nachází za budouvou nového hypermarketu, což mne jako člověku, který bydlí o 250 km jinde a přijíždí autem, autobusem či vlakem je většinou k ničemu, neboť kde se nový areál nachází nenajdu ani na mapách Googlu. Spíše bych uvítal příjezdové cesty, vazbu na vlakové či autobusové nádraží a nebo např. odkaz na to, že tam a tam dělají skvělou držkovku.

Taktéž přiblížení areálu ve fotkách mnohé napoví a zlepší i orintaci na místě samém - zde bych jen doporučil - namísto stále se opakujících fotek kapel v akci bych spíše zařadil pohledy na podium ve větším celku, na zázemí festivalu, jak vypadají parkovací plochy, stanová louka či jiné ubytování, jaké jsou služby a vypíchl bych vše podstatné. Určitě důležitá je mapka okolí se zakreslenými orientačními body kde se stanuje, kde je WC, kde se hraje a jaké jiné služby jsou kolem.

Přijde Vám to jako samozřejmost? Podívejte se na pozvánky a weby a zjistíte, že to zdaleka samozřejmé není. Jakoby na festival měli přijet jen místní a nebo vracející se návštevníci. Ale ty má většinou pořadatel jisté – pozvánku dělá pro ty nové. Dodnes to mnozí nepochopili a nechápou.

A zpětné reportáže, škoda mluvit, jakoby skončená akce přestala být pro všechny zajímavá a ztratila svoji marketingovou sílu.

Ale jak jse uvedl tento příspěvek v jeho začátku, věci se možná mění – prostě konkurence veliká, lidí stejně, peněz méně a tak se i více organizátoři snaží.

White Stork či potlach u Stráníků, dvě akce uplynulých dnů a již jsou k dispozici obě dvě reportáže. Autoři jsou různí, ale jejich vypovídací hodnota podobná.

O festivalu White Stork se dočte zde a o hraní na Kalku – Potlachu u Stráníků tady.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010