Poslouchat country znamená žít country . . .

Open Mic měl výroční 60 díl

06.01.2013 11:37

Projekt Open Mic začal vcelku nenápadně. V roce 2007 se zrodila myšlenka otevřených scén, která sice zdaleka nebyla nová, ale kterou se podařilo nejen uvést v život, ale udržet na scéně a rozšířit. Její potřebnost následující léta nejen potvrdila, ale ukázala se i její životaschopnost. A rok se s rokem sešel a 02. ledna 2013 se v Praze odehrálo již 60. pokračování tohoto cyklu.

Projekt, za kterým stáli zakladatelé – písničkáři Michal Bystrov a Jan Řepka, založili s jediným cílem. Bez ohledu na žánr a zkušenosti muzikantů povzbudit právě tyto začínající a nebo méně známé interpety a tvůrce a podpořit jejich setkávání na společné scéně bez velkých nároků na finanční investice aktérů.

Myšlenky – hraje, kdo přijde, hledá, kdo najde – žádné škatulky, žádná soutěž - našly ihned své příznivce a tak se od prvopočátku setkávali ti, kteří písně dělají a hrají s těmi, kteří je poslouchají, byť ještě před chvílí byli v roli vystupujících.   

Projekt běží šestým rokem a za tu dobu se na „prknech“ Open Micu představilo více než 270 nejrůznějších interpretů – především z řad písničkářů. Projekt si ihned našel své příznivce a stal se mezi muzikanty oblíbeným a vyhledávaným místem setkávání se a předávání si nejrůznějsích poznatků a zkušeností.

Do projektu přijalo pozvání i mnoho již renomovaných muzikantů – Ivan Hlas, Vladimír Merta, manželé Tichotovi, Longital atd., a nebo muzikantů, kteří se postupem času renomovanými stali a nebo na této cestě úspěšně putují – Xindl X, Zuzana Mikulcová, Jan Žamboch, Vasilův rubáš, Jana Šteflíčková či Martina Trchová.

Pokud stránky webzinu CK_Halenkovice sledujete pravidelně, se všemi jmény jste se zde již setkali, ať v souvislosti s jejich koncerty, deskami či projekty a články najdete v archivu - stačí zadat jen odpovídající vyhledávání.

Co je velmi přínosné - zakladatelé projektu neustále hledají a sledují českou scénu a jejich vytrvalou snahou je představovat skutečně živou aktuální tuzemskou tvorbu. Tvorbu, za kterou nestojí možná velké komerční úspěchy, velké promo akce, tvorbu, která je ale opravdu živá a soudobá a nejlépe odráží trend v žánru. Není zpoplatněna potřebám komerce a tvořena účelově, ale vždy jen odrazem hudebníkova tvůrčího talentu a zájmu.

Celý projekt doplňují zahraniční hosté, kteří zde nemají jen úlohu nějakého taháku, ale především mají ukázat kulturní, jazykové, myšlenkové či profesionální rozdíly mezi českou scénou v porovnání se světem.

Pro projekt funguje již známé nastavení – každou první středu v měsíci v kavárně Potvrvá (Praha, Srbská 2, metro A Hradčanská) – to pro Prahu, k níž s přidalo v uplynulých letech i Brno – zde se Open Mic koná každé první úterý v měsíci v Café Práh v Brně.

Začíná se vždy od 19,00 hodin a vstupné je vysloveně dobrovolné. Nejbližší termíny a vystupující najdete na stránkách projektu. A jména jsou určitě zajímavá a inspirující k návštěvě.

Např. v právě uplynulém týdnu se v Praze na scéně Open Micu představil jeden z největších objevů pražské klubové scény posledních let Justin Lavash – britský písničkář a kytarista.

Celý projekt je podporován Nadací Život umělce a SAI – Svazem autorů a interpretů.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010