Poslouchat country znamená žít country . . .

Trampský širák nevěřil Dostavníku?

01.08.2012 16:08

 

Že se letos Dostavník vrací po roce zpět do svého tradičního termínu, poslední víkend v srpnu, je určitě velmi pozitivní, ale to víme již od ledna letošního roku. Po roční pauze bude řada milovníků tohoto festivalu jistě hodně nabuzená na další ročník a již se těší.

To že se festival potkává termínově s Loděnicí není až tak štastné, ale nakonec je to již řada let a každý festival si získal své fanoušky a je třeba dodát, že Loděnica je slovenskou akcí, takže českému fanouškovi to zas až tak nevadí, pominu-li, že si oba dva festivaly přetahují muzikanty a skupiny, které pak přejíždějí doslova nadoraz. Ikdyž jsou muzikanti zvyklí na všechno a v době krize je každé hraní důležité, vystupovat ve dvou dnech na dvou či tří velkých akcí bere chuť z hraní a nakonec je vždy ošizen posluchač. Skupiny mají sice profesionální přístup a na jejich výkonech to znát až tak není, ale je znát jiná věc a to je drive a chuť hrát. Ta nabuzenost a radost či její absence se pozná, ať to pojme hudebník sebeprofesionálněji.

Co je ale určitě škoda a pro mne tak trochu záhada je skutečnost, proč svůj termín posunul i další skvěle se tvářící festival (za poslední roky nebývale na vzestupu) Tramspký širák, který se koná na Hanesově Mlýně – Štoky u Jihlavy a opět v termínu 31. srpna a 01. září.  Trapmský širák byl vždy týden po Mohelničáku a zdá se, že organizátoři při přípravě nového ročníku, který začal jistě již na podzim loňského roku již nevěřili, že se Dostavník vrátí a rozhodli se uvolněný termín velké akce rychle obsadit, než to udělá někdo jiný.

A ono je to všechno jinak. Najednou tu máme na jeden termín tři velké akce. Regionálně sice od sebe částečně vzdálené a tak vlastně každý může volit tu bližší sobě, ale není to škoda? Pro fanouška a posluchače určitě, pro jeho kapsu asi až tak ne a pro organizátory? No na dvou akcích současně být nemůžete a tak prostě musíte volit a přízeň rozdělit.

Své penízky jste mohli odevzdat po dva víkendy po sobě, tak skončí v jedné či druhé kase. Zas nás tolik není, aby to bylo jedno a nebo si prostě Sampaj a jeho tým věří, že Mohelnický  Dostavník převálcuje a nebo spíše každý urve svoji část.

Znovu říkám škoda a uvidíme, jak tomu bude příští rok. Nakonec mne to nedalo a Sampajovi jsem napsal. Proč je Trampskáý širák letos o týden dříve

Odpověď byla prozajická a jasná. Širák se koná ve svém termínu tzn. první zářijový víkend - v sobotu je 01. září. Loděnica a Mohelnický Dostavník poslední srpnový víkend. Oba dva festivaly začínají už ve čtvrtek - to je 30. srpna. A je to jasné. Neštěstné datum dalo tři akce dohromady a každý se drží svého, ale nešlo by se domluvit ?

Sampaj tvrdí, že je to problém, na termín máme zajištěno hafel služeb,o týden později by to byl problém. Věřím, že to tak je, jen aby pak nesčítaly ztráty oba dva festivaly, stačí aby pršelo a tříštění zájmu diváků může být dokonán

Tak uvidíme, jak to všechno dopadne!

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010